Személyes traumák, közös történelem |
2023-12-11 21:45:26 |
SZEMÉLYES TRAUMÁK, KÖZÖS TÖRTÉNELEM Mező Gábor (1980. -) történész kutató, újságíró. Fő kutatási területe a posztkommunista hatalomátmentés, a rendszerváltás, illetve Magyarország 1945 utáni története. Eddig megjelent művei: ... |
Németország és a pénzoligarchia |
2023-06-03 21:30:19 |
NÉMETORSZÁG ÉS A PÉNZOLIGARCHIA Dr. Drábik János: Uzsoracivilizáció 6. fejezet A 18. században újjászerveződött háttérhatalom (napjainkban nemzetközi pénzügyi közösségnek nevezi magát) világstratégiáj... |
Paradicsom, avagy egy gyümölcs zöldségkarrierje |
2015-09-18 23:46:46 |
Paradicsom, avagy egy gyümölcs zöldségkarrierje A saláták elmaradhatatlan sztárja, a gyerekbarát zöldségleves alapanyaga, a nyár megkerülhetetlen zöldsége a paradicsom. Rengeteg színben, méretben, formában találunk paradicsomot A paradicsom története valahol az aztékok fémjelezte... |
A kenyértészta átváltozásai |
2015-09-07 11:34:06 |
A kenyértészta átváltozásai Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor igen sokféle étel készíthető belőle. A kenyértészta alapesetben nem tartalmaz mást, mint élesztőt, lisztet, vizet és picinyke sót. Az alapösszetételt azonban igen sokféleképp variálhatjuk. Élesztőből dolgozhatunk szá... |
Gnocchi, az olasz krumplinudli |
2015-03-04 21:17:34 |
Gnocchi, az olasz krumplinudli Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz vendéglők, trattoriák népszerűségi listáján előkelő helyet elfoglaló tésztaételnek világszerte népes rajongótábora van. A különféle mártásokkal tálalt gnocchi (ejtsd: nyokki) sokféleképp és nagyon egyszerűen elkészí... |
Paradicsom, avagy egy gyümölcs zöldségkarrierje |
2014-08-26 23:14:44 |
Paradicsom, avagy egy gyümölcs zöldségkarrierje A saláták elmaradhatatlan sztárja, a gyerekbarát zöldségleves alapanyaga, a nyár megkerülhetetlen zöldsége a paradicsom. Rengeteg színben, méretben, formában találunk paradicsomot A paradicsom története valahol az aztékok fémjelezte... |
Kenyértésztával jó dolgozni. |
2012-08-20 11:27:09 |
Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor igen sokféle étel készíthető belőle. A kenyértészta alapesetben nem tartalmaz mást, mint élesztőt, lisztet, vizet és picinyke sót. Az alapösszetételt azonban igen sokféleképp variálhatjuk. Élesztőből dolgozhatunk szárított vagy friss élesztővel, de... |
szeretettel |
2012-05-10 12:52:08 |
Római történetek Róma, 1938 RÓMÁBAN 1938 Sok bőhusu püspök s kőaszkéta Úgy mosolyog, mint századok óta S táncol a nagy Dóm árnyain át Vágynék valamely bizalomra, melegre, És Róma kerengve Rámfonja az utcák néma sorát. Reneszánsz-palotáknak dőlök az éjben, Volt ünnep vázai közt viszi lépte... |
|